Szegfű Katalin honlapja

Újságszerkesztői munkám mellett évente egy vagy több könyvet szerkesztek elsősorban a Békési Újságot kiadó Családért Alapítvány számára, de olykor civil szervezetek felkérésére is.

Néhány kiadvány az utóbbi évekből:

 

 

2004 óta jelenik meg a Békési Újság Kalendárium. A szép kivitelű, 160 oldalas kiadványnak kezdettől szerkesztője, ötletgazdája vagyok. A  Kalendárium nagy népszerűségnek örvend, mára számos békési családban lett ez a karácsonyi ajándékozás elmaradhatatlan kelléke. A 2020-as kiadvány már a tizenötödik volt a sorban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2012 év végén jelentettük meg a Beszélő házak - épített értékeink című városvédő és az Egy nyelvet beszélünk című anyanyelvi cikksorozatok írásait egy könyvben. A kiadvány az eltel alig fél év alatt máris elfogyott, a lakosok mondhatni elkapkodták.

 

 

 

 

 

 

2008-ban jelent meg a Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Egyesület által kiadott „Kis könyvben a nagy tök” című füzet is, ami a tök sokféle felhasználása mellett számos kipróbált receptet közöl. Magam alapító tagja vagyok az egyesületnek, melynek elsődleges célja minden évben megszervezni a mindinkább ismert és sokakat vonzó őszi Békési Tökmulatságot. Az említett kiadványt több cikk írásával és a szerkesztéssel támogattam, természetesen önkéntes munkában.

 

 

 

 

A Békési Önkéntes Tűzoltó Egyesület a saját történetüket feldolgozó könyvet annak apropóján jelentette meg 2008-ban, hogy az egyesület megalakulásának 125. évfordulóját ünnepelték. A kiadványban nyomtatásban most először jelent meg a tekintélyes múltú egyesület viszonylag keveset kutatott története. A könyvszerkesztés mellett megírását is magamra vállaltam.

 

Névnap

Ma 2021. május 18., kedd, Erik és Alexandra napja van. Holnap Ivó és Milán napja lesz.